Senior Sales Consultant - Freight Forwarding (Nederlands + Frans vereist)

Job description

Ben jij een Senior Sales Consultant op zoek naar een service met USP’s? Dan zoekt Shypple jou voor onze expansie in België!


Over Shypple
Shypple zorgt in de conservatieve logistieke sector voor een revolutie door logistiek eenvoudig te maken. Wij bieden bedrijven een moderne en eenvoudig bruikbare webapplicatie dat real-time zichtbaarheid biedt in elk aspect van de supply chain. Vanuit onze web app kunnen logistieke teams rechtstreeks zendingen voor lucht-, rail- en zeevracht doorzoeken, vergelijken, boeken en volgen. Als ‘digital forwarder’ bieden wij bedrijven een sprong in efficiëntie welke ongekend is binnen de sector. Shypple minimaliseert de traditionele foutmarges en bespaart directe én indirecte kosten binnen het gehele proces.


Wat je gaat doen

Als senior sales consultant ben je een cruciaal lid van het Benelux Sales Team. Je staat in doorlopend contact met bedrijven om prospects te benaderen, kwalificeren, onze service als oplossing voor complexiteit te presenteren en offertes te maken die verder gaan dan de USP’s “prijs” of “service”. Hierbij is zowel “hunting” als “farming” jou op het lijf geschreven en heb jij een netwerk opgebouwd dat je met onze unieke USP’s snel tractie zal opleveren.


Waar veel bedrijven nog altijd een “product-based” sales strategie hanteren geloven we bij Shypple in een “problem-based” benadering. Dit betekend dat wij vooral de juiste open vragen stellen, complexiteit willen achterhalen, barrières inzichtelijk maken en pas dán consultatief optreden. Shypple heeft immers een fiks aantal unieke USP’s ten opzichte van de traditionele werkwijzen, maar (er)kent de DMU waarmee jij spreekt de problemen en barrières in de huidige situatie wel voldoende? Een stuk bewustwording is dan ook essentieel voordat we doorpakken. Je verwerkt belangrijke informatie en inzichten punctueel in onze state-of-the-art CRM omgeving om te zorgen voor zorgvuldige verwerking en verslaglegging.


Afhankelijk van jouw wensen en talenten zijn er na het eerste jaar voldoende mogelijkheden om binnen Shypple je ambities waar te maken. Met een groei van 3 FTE in 2017 naar 60FTE eind 2020 en doorlopende (internationale) uitbreiding is er volop ruimte om door te blijven groeien.

 • Je bent onderdeel van het Benelux sales team dat aangestuurd wordt vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam en rapporteert aan de Head of Sales Benelux 
 • Je bent maximaal 1 dag per week op kantoor en besteed je dagen vooral aan outreach naar prospects en het presenteren van onze oplossingen aan bedrijven
 • Je werkt met een jaarlijks new business (TEU) target en behaald X nieuwe klanten per kwartaal (afhankelijk van senioriteit)
 • Je monitort voortgang op maand- en kwartaalbasis met de Head of Sales Benelux
 • Je bent verantwoordelijk voor het generen van new business in met name het groothandel en enterprise segment

  Requirements

  Wat je meebrengt

  • Je beheerst de Nederlandse en Franse taal in woord- en geschrift (MUST)
  • Je bent woonachtig in Noord of Centraal België
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als sales consultant in freight forwarding
  • Je hebt met jouw ervaring een netwerk opgebouwd dat jou in combinatie met onze unieke USP’s snel tractie zal opleveren
  • Je bent een conceptueel denker die naast goed presenteren minstens zo goed vragen kan stellen en kan luisteren


  Wat je krijgt

  • De kans om samen Shypple België op te zetten en een geweldig avontuur aangaat in een rol en werkomgeving waar je snel leert en samenwerkt voor buitengewoon succes
  • Een goed salaris
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (e.g. 25 vakantiedagen, de mogelijkheid om een week per jaar in het buitenland te werken, een high-end laptop, een pensioenregeling, employee-stock option plan, maaltijdcheques, group insurance, medical insurance, net allowances)
  • Budget voor persoonlijke ontwikkeling
  • Een kantoor in hartje Rotterdam en binnenkort ook in hartje Antwerpen! 


  "The Shypple way" is niet onopgemerkt gebleven. De (internationale) pers is steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop wij de logistieke sector transformeren (Quote, NRC, FD, Supply Chain Magazine, De Binnenvaartkrant, Payoneer, Wired) en radio (BNR). Onze sterke groei wordt ook onderkend met diverse nominaties waaronder Sprout - Startup of the year en EU-Startups - Dutch Startups to Watch in 2019.


  Interesse?

  Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol ontvangen wij graag je sollicitatie. Solliciteren doe je door voor 15 oktober 2020 op de ‘’apply’’ knop te klikken. Wij laten je binnen een week horen of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dat gesprek vertellen we je ook meer over de sollicitatieprocedure. Als je vragen hebt over de vacature kan je mailen naar onze Recruiter Alexander Bauduin via a.bauduin@shypple.com. 

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld