Senior Sales Consultant - Digital Freight Forwarding – Antwerp (Dutch + French required)

 • Sales
 • Antwerp, Belgium

Senior Sales Consultant - Digital Freight Forwarding – Antwerp (Dutch + French required)

Job description

Ben jij een Senior Sales Consultant op zoek naar een service met USP’s? Dan zoekt Shypple jou voor onze expansie in België!


Shypple zorgt in de conservatieve logistieke sector voor een revolutie door logistiek eenvoudig te maken. 
Als ‘digital forwarder’ bieden we bedrijven een sprong in efficiëntie welke ongekend is binnen de sector. Dit doen we door een web applicatie als gezamenlijke, visuele workflow tussen ons team en dat van een verscheper centraal te stellen. Onze app biedt bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct zendingen te boeken, op zending niveau samen te werken en communiceren en op supply chain niveau voortgang te monitoren en analyseren. Dit heeft geresulteerd in een explosieve groei en uitbreiding naar o.a. België in slechts 3 jaar tijd, waarbij Shypple in 2019 in Nederland is verkozen tot start-up van het jaar.

Onze groei is niet onopgemerkt gebleven. De (internationale) pers is steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop wij de logistieke sector transformeren, zie bijvoorbeeld deze publicaties op/in de volgende media: ING / NU.NL (video), Het FD (artikel), Wired Magazine (artikel) of BNR Nieuwsradio (audio).


Jouw rol
Als senior sales consultant ben je een cruciaal lid van het BeNeLux sales team en fungeer je als sparring partner voor de meer junior consultants in België. Je staat in doorlopend contact met bedrijven om prospects te benaderen, kwalificeren, onze service als oplossing voor complexiteit te presenteren en offertes te maken die verder gaan dan de USP’s “prijs” of “service”. Hierbij is zowel “hunting” als “farming” jou op het lijf geschreven en heb jij een netwerk opgebouwd dat je met onze unieke USP’s snel tractie zal opleveren.

Waar veel bedrijven nog altijd een “product-based” sales strategie hanteren geloven we bij Shypple in een “problem-based” benadering. Dit betekend dat wij vooral de juiste open vragen stellen, complexiteit willen achterhalen, barrières inzichtelijk maken en pas dán consultatief optreden. Shypple heeft immers een fiks aantal unieke USP’s ten opzichte van de traditionele werkwijzen, maar (er)kent de DMU waarmee jij spreekt de problemen en barrières in de huidige situatie wel voldoende? Een stuk bewustwording is dan ook essentieel voordat we doorpakken. Je verwerkt belangrijke informatie en inzichten punctueel in onze state-of-the-art CRM omgeving om te zorgen voor zorgvuldige verwerking en verslaglegging.

Afhankelijk van jouw wensen en talenten zijn er na het eerste jaar voldoende mogelijkheden om binnen Shypple je ambities waar te maken. Met een groei van 3 FTE in 2017 naar 50FTE begin 2020 en doorlopende (internationale) uitbreiding is er volop ruimte om door te blijven groeien.

Job description

 • Je bent onderdeel van het BeNeLux sales team dat aangestuurd wordt vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam en rapporteert aan de head of sales BeNeLux
 • Je bent maximaal 2 dagen per week op kantoor en besteed je dagen vooral aan outreach naar prospects en het presenteren van onze oplossingen aan bedrijven
 • Je werkt met een jaarlijks new business (TEU) target en behaald X nieuwe klanten per kwartaal (afhankelijk van senioriteit)
 • Je monitort voortgang op maand- en kwartaalbasis met de Head of Sales
 • Je bent verantwoordelijk voor het generen van new business in met name het groothandel en enterprise segment
 • Je gebruikt o.a. telefoon, mail, LinkedIn en netwerk evenementen om prospects te kwalificeren en op te warmen
 • Je presenteert wekelijks via schermdeling of face-to-face aan 10 prospects Shypple’s service als oplossing voor complexiteit

  Requirements

  De ideale kandidaat

  • Je beheerst de Nederlandse en Franse taal in woord- en geschrift (MUST)
  • Je bent woonachtig in Noord of Centraal België (must)
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als sales consultant in forwarding (must)
  • Je hebt met jouw ervaring een netwerk opgebouwd dat jou in combinatie met onze unieke USP’s snel tractie zal opleveren
  • Je bent een conceptueel denker die naast goed presenteren minstens zo goed vragen kan stellen en kan luisteren
  • Je bent punctueel als het gaat over administratie en doortastend wanneer het gaat over closen
  • Je houd van winnen en kijkt boven alles naar de resultaten onder aan de streep
  • Je maakt resultaten voorspelbaar en begrijpt dat X input nodig is voor Y output

  Ons aanbod:

  • De kans om samen te groeien en samen een geweldig avontuur te beleven in een rol en werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. 
  • Een verfrissende cultuur en een inspirerend team van jonge hoogvliegers waarbinnen we samen gaan voor buitengewoon succes. Wat onze collega’s stuk voor stuk overeenkomstig hebben is eigenaarschap, naïef optimisme en boven alles een open mindset.
  • Het groeipotentieel binnen Shypple is groot. Je bevind je in een vernieuwende organisatie waar vooruitgang wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Je denkt actief mee in de doorontwikkeling van de dienstverlening waarbij je kansen creëert voor zowel de organisatie als voor jezelf. Wij investeren doorlopend in het professionaliseren en doorontwikkelen van het sales team in zijn geheel en jou als professional. 
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een goed salaris, een zeer interessant bonusstelsel en complete secundaire arbeidsvoorwaarden en aanvullingen.

  Interesse?

  Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol ontvangen wij graag je sollicitatie.

  Solliciteren doe je door je CV in te dienen en enkele vragen te beantwoorden op ons sollicitatieformulier. Onze sollicitatieprocedure is net als onze werkwijze: doortastend en doelgericht. Op basis van drie gesprekken met verschillende personen binnen Shypple, een online assessment en een meeloop middag bepalen we samen binnen twee weken of we een echte match zijn.


  Key words: Account manager, Belgium, Brussels, Wallonië, Consultant, Sales representative, Business developer, Sales, Outside sales.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld