Ruby on Rails Developer - Medior/Senior

  • Development
  • Rotterdam, Netherlands

Ruby on Rails Developer - Medior/Senior

Job description

Shypple zoekt een creatieve developer die complexe service op wereldwijde schaal doordacht willen vereenvoudigen. 


Shypple zorgt in de conservatieve logistieke sector voor een revolutie door transport eenvoudig te maken. Wij bieden bedrijven een moderne en eenvoudig bruikbare webapplicatie die real-time zichtbaarheid biedt in elk aspect van de supply chain. Vanuit onze web app kunnen logistieke teams real time zendingen voor lucht-, en zeevracht zoeken, vergelijken, boeken en volgen. Als ‘digital forwarder’ bieden wij bedrijven een sprong in efficiëntie welke ongekend is binnen de sector. Shypple minimaliseert de traditionele foutmarges en bespaart directe én indirecte kosten binnen het gehele proces.

En dit is niet onopgemerkt gebleven. De (internationale) pers is steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop wij de logistieke sector transformeren (zie bijvoorbeeld Supply Chain MagazineDe Binnenvaartkrant en Payoneer). Onze sterke groei wordt ook onderkend met diverse nominaties waaronder EU-Startups - Dutch Startups to Watch in 2019 en wij zijn de trotse winnaar van de Sprout - Startup van het jaar verkiezing.

 

Jouw rol

Shypple bouwt aan een applicatie met wereldwijde impact. Met jouw ontwikkelingsvaardigheden ga je een traditionele, complexe service vereenvoudigen en werk je aan een wereldwijd schaalbaar product waarmee bedrijven de gehele supply chain op een ongekende tijd- en kostenefficiënte wijze kunnen beheren.

 

Als developer binnen Shypple word je dagelijks geconfronteerd met zeer uitdagende vraagstukken. Je bouwt aan een platform wat hard groeit en waar doorlopend heel veel nieuwe features aan worden toegevoegd. Samen met het team denk je (pro)actief mee in de doorontwikkeling van het platform en ben je mede verantwoordelijk voor de technische toekomst van het platform. Jouw mening en ideeën worden binnen Shypple echt meegenomen. Daarom zijn we op zoek naar een probleemoplossende, business-minded back-end developer die doordachte keuzes maakt om goed werkende, robuuste functies te ontwikkelen.

 

De focus ligt op de ontwikkeling van alle (complexe) logica aan de serverzijde, de definitie en het onderhoud van onze database, en zorgen voor hoge prestaties en reactiesnelheid op verzoeken van de front-end. Een basiskennis van front-end technologieën is dan ook gewenst. Onze Tech Stack bestaat uit Ruby on Rails, PostgreSQL, JS/CoffeeScript, SCSS, Sidekiq, ActiveAdmin, RSpec, Capybara / Webkit, RubyXL, Geocoder, Capistrano en Git.

 

In een internationaal team (momenteel 7 personen) werk je vanuit een duidelijke roadmap, als ook op basis van binnenkomende aanvragen vanuit het Sales en Operations team, aan de ontwikkeling van nieuwe functies voor onze Webapplicatie en publieke API.

Requirements

De ideale kandidaat 

  • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
  • We verwachten dat je goed bekend met Ruby on Rails en onze Tech Stack – of op zijn minst een groot gedeelte hiervan.
  • We verwachten dat jij je blijft ontwikkelen en we dagen je uit om nieuwe technologieën te leren. Wij staan altijd open voor nieuwe technologieën.
  • Je levert graag (pro)actief een bijdrage aan productontwikkeling om samen met het team onze technische complexiteit op te lossen.
  • Je hebt gevoel voor de doelmatigheid van het platform en onze missie. Wij doen er alles aan om de wereld te veroveren en een ware revolutie te ontketenen. Daarom is snelheid belangrijk en vraagt dit weloverwogen keuzes te maken tussen de perfecte code en in een hoog tempo een goed werkende feature te lanceren.
  • Als persoon ben je informeel, down to earth, betrokken, analytisch en pragmatisch. Je bent een prettige en toegankelijke gespreks- en sparringpartner.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op professioneel niveau, zowel mondeling als schriftelijk.
  • We verwachten dat je plaats neemt op ons kantoor in Rotterdam, dus je bent woonachtig in de Randstad. De rol kan niet Remote worden ingevuld. 

Ons aanbod 

Shypple biedt jou de kans om samen te groeien en samen een geweldig avontuur te beleven in een rol en werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je komt te werken binnen een inspirerend team waarbinnen we samen gaan voor buitengewoon succes.


Het groeipotentieel binnen Shypple is groot. Je bevindt je in een vernieuwende organisatie waar vooruitgang wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Je denkt actief mee in de doorontwikkeling van het platform en de dienstverlening waarbij je kansen creëert voor zowel de organisatie als voor jezelf.


Daarbij horen uiteraard ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, complete secundaire arbeidsvoorwaarden en aantrekkelijke aanvullingen zoals een eigen laptop, telefoon en een jaarlijks persoonlijk ontwikkelingsbudget. En dit alles binnen een state-of-the-art werkomgeving in het levendige hart van Rotterdam met een zonnig dakterras, een in-house gym, vrijdagmiddaglunch en borrel, en inspirerende teamuitjes.

 

Interesse? 

Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol ontvangen wij graag je sollicitatie. Ben je (nog) niet overtuigd, bel dan even met Arjan de Jong op 06 2026 4653 om samen te onderzoeken of solliciteren waardevol is.


Solliciteren doe je door je CV in te dienen en enkele vragen te beantwoorden op ons sollicitatieformulier. Een motivatiebrief is niet nodig. Onze sollicitatieprocedure is net als onze werkwijze: doortastend en doelgericht. Op basis van drie gesprekken met verschillende personen binnen Shypple, een online assessment en een meeloopdag bepalen we samen of we een echte match zijn.