Inside Sales Consultant - Digital Freight Forwarding – Antwerp (Dutch + French required)

Job description

Shypple zoekt een gedreven inside sales professional in omgeving Antwerpen die begrijpt dat de wedstrijd in de logistieke competitie wordt gewonnen op millimeters.

Shypple zorgt in de conservatieve logistieke sector voor een revolutie door logistiek eenvoudig te maken. 

Als ‘digital forwarder’ bieden we bedrijven een sprong in efficiëntie welke ongekend is binnen de sector. Dit doen we door een web applicatie als gezamenlijke, visuele workflow tussen ons team en dat van een verscheper centraal te stellen. Onze app biedt bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct zendingen te boeken, op zending niveau samen te werken en communiceren en op supply chain niveau voortgang te monitoren en analyseren. Dit heeft geresulteerd in een explosieve groei en uitbreiding naar o.a. België in slechts 3 jaar tijd, waarbij Shypple in 2019 in Nederland is verkozen tot start-up van het jaar.


Jouw rol
Als inside sales consultant ben je een cruciaal onderdeel van het sales en marketing team. Het succes van Shypple begint bij het goed kwalificeren van bedrijven en DMU’s. Waar veel bedrijven nog altijd een “product-based” sales strategie hanteren geloven we bij Shypple in een “solution-based” strategie. Dit betekend dat wij vooral de juiste open vragen stellen, complexiteit willen achterhalen, barrières inzichtelijk maken en pas dán consultatief optreden. 

Shypple heeft een fiks aantal unieke USP’s, maar (er)kent de DMU waarmee jij spreekt de problemen en barrières in de huidige situatie voldoende? Bewustwording van de klant is dan ook essentieel voordat we doorpakken.

Jij ondersteunt de sales consultants in de buitendienst proactief bij het ontwikkelen van een sterke pijplijn en een nog sterkere conversie. Je staat in doorlopend contact met bedrijven en voorziet het outside sales team van sales qualified leads. Alle belangrijke informatie en inzichten hou je bij in onze state-of-the-art CRM omgeving om te zorgen voor zorgvuldige verwerking en verslaglegging, zodat we geen enkele kans missen en een optimale customer service creëren.

Afhankelijk van jouw wensen en talenten zijn er na het eerste jaar voldoende mogelijkheden om binnen Shypple je ambities waar te maken. Met een groei van 3 FTE in 2017 naar 50FTE begin 2020 en doorlopende nationale en internationale uitbreiding is er volop ruimte om door te blijven groeien.


Job description

 • Je bouwt actief blijvende relaties op via de telefoon, e-mail en LinkedIn.
 • Je kwalificeert prospects op bewustwording, processen en mogelijke barrières om zo onze gewenste “sweet spot klanten” als SQL’s aan de juiste sales consultants mee te geven.
 • Dit doe je middels een “problem-based” in plaats van “product-based” strategie. Dit vereist een open mindset, flexibele gespreksvoering en conceptueel denkvermogen.
 • Je analyseert successen binnen jouw pijplijn en rapporteert maandelijks resultaten en bevindingen aan de Head of Sales.
 • Afhankelijk van jouw ervaring bepalen we de werkzaamheden, verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden.

   Requirements

   De ideale kandidaat

    • Je hebt werkervaring als account manager binnendienst of in de telesales (in de logistieke industrie is een pré).
    • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse, Franse en Engelse taal in woord- en geschrift.
    • Je kunt goed pitchen en tegelijkertijd minstens zo goed (vervolg)vragen stellen.
    • Je houd van winnen en kijkt boven alles naar de resultaten onder aan de streep.
    • Je maakt resultaten voorspelbaar en begrijpt dat X input nodig is voor Y output.
    • Je bent commercieel, optimistisch, vrolijk en vol energie.


    Ons aanbod:

    • De kans om samen te groeien en samen een geweldig avontuur te beleven in een rol en werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. 
    • Een verfrissende cultuur en een inspirerend team van jonge hoogvliegers waarbinnen we samen gaan voor buitengewoon succes. Wat onze collega’s stuk voor stuk overeenkomstig hebben is eigenaarschap, naïef optimisme en boven alles een open mindset.
    • Het groeipotentieel binnen Shypple is groot. Je bevind je in een vernieuwende organisatie waar vooruitgang wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Je denkt actief mee in de doorontwikkeling van de dienstverlening waarbij je kansen creëert voor zowel de organisatie als voor jezelf. Wij investeren doorlopend in het professionaliseren en doorontwikkelen van het sales team in zijn geheel en jou als professional. 
    • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een goed salaris, een zeer interessant bonusstelsel en complete secundaire arbeidsvoorwaarden en aanvullingen.


    "The Shypple way" is niet onopgemerkt gebleven. De (internationale) pers is steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop wij de logistieke sector transformeren (Quote, NRC, FD, Supply Chain Magazine, De Binnenvaartkrant, Payoneer, Wired) en radio (BNR). Onze sterke groei wordt ook onderkend met diverse nominaties waaronder Sprout - Startup of the year en EU-Startups - Dutch Startups to Watch in 2019.


    Interesse?
    Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol ontvangen wij graag je sollicitatie. Solliciteren doe je door voor 30 September 2020 op de ‘’apply’’ knop te klikken. Wij laten je binnen een week horen of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dat gesprek vertellen we je ook meer over de sollicitatieprocedure. Als je vragen hebt over de vacature kan je mailen naar onze Recruiter Alexander Bauduin via a.bauduin@shypple.com.

    Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld