Inside Sales - Accountmanager binnendienst

  • Sales & Marketing
  • Rotterdam, Netherlands

Inside Sales - Accountmanager binnendienst

Job description

Shypple zoekt een gedreven inside sales professional die begrijpt dat de wedstrijd in de logistieke competitie wordt gewonnen op millimeters.


Shypple zorgt in de conservatieve logistieke sector voor een revolutie door logistiek eenvoudig te maken. Wij bieden bedrijven een moderne en eenvoudig bruikbare webapplicatie dat real-time zichtbaarheid biedt in elk aspect van de supply chain. Vanuit onze web app kunnen logistieke teams rechtstreeks zendingen voor lucht-, rail- en zeevracht doorzoeken, vergelijken, boeken en volgen. Als ‘digital forwarder’ bieden wij bedrijven een sprong in efficiëntie welke ongekend is binnen de sector. Shypple minimaliseert de traditionele foutmarges en bespaart directe én indirecte kosten binnen het gehele proces.

En dit is niet onopgemerkt gebleven. De (internationale) pers is steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop wij de logistieke sector transformeren (zie bijvoorbeeld Supply Chain MagazineDe Binnenvaartkrant en Payoneer). Onze sterke groei wordt ook onderkend met diverse nominaties waaronder EU-Startups - Dutch Startups to Watch in 2019 en meest recentelijk zijn wij verkozen tot Sprout - Startup van het jaar.

 

Jouw rol

Als Inside Sales professional ben je een cruciaal lid van het sales en marketing team. Het succes van Shypple begint bij het binnenhalen en (door)ontwikkelen van klanten. Naast de efficiëntie voordelen die Shypple logistieke teams biedt maken wij het verschil door winnende oplossingen te creëren. Als Inside Sales professional zorg jij voor winnende oplossingen/offertes in samenwerking met Outside Sales en het Operations team.

Je ondersteunt de sales adviseurs/consultants in de buitendienst (pro)actief bij het ontwikkelen van een sterke pijplijn en een nog sterkere conversie. Je zorgt voor een zorgvuldige opvolging van al jouw offertes waarbij jij het verschil maakt door je doortastende werkwijze en je overtuigingskracht.

Daarnaast verzamel je informatie over prospects en benaderd hen om de unieke werkwijze van Shypple te introduceren. Je monitort de ontwikkeling van bestaande klanten en controleert op wekelijkse basis de boekingen. Waar mogelijk vergroot je, samen met je team, de volumes van bestaande klanten. Alle belangrijke informatie en inzichten hou je bij in onze state-of-the-art CRM omgeving om te zorgen voor zorgvuldige verwerking en verslaglegging, zodat we geen enkele kans missen en een optimale customer service creëren.

Afhankelijk van je ambities en talenten kun jezelf door ontwikkelen tot een sales consultant in de buitendienst, een in-depth accountmanager of neem je een aanvoerders rol in binnen het inside sales team. Of een andere rol, want Shypple groeit hard en ongetwijfeld is er een rol binnen de organisatie die past bij jouw ambities en groeipad.

Requirements

De ideale kandidaat 

  • Je hebt enkele jaren ervaring als inside sales medewerker / representative.binnen de logistieke sector – we hebben momenteel zowel de behoefte aan een jong ervaren persoon en een medior/senior met leidinggevende ambities.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je vindt het leuk om goede relaties op te bouwen en te onderhouden met klanten, partners en leveranciers en je bent hier dan ook goed in.
  • Je hebt affiniteit met én gevoel voor de wereld van Tech, Data en IT.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.
  • Uitstekende Excelvaardigheden zijn een pré.

Als persoon ben je professioneel, resultaatgedreven en neem je eigenaarschap in alles wat je doet. Je bent zelfgemotiveerd, je stelt de juiste prioriteiten en je bent proactief. Je werkt zorgvuldig, ook op de drukke momenten en onder deadlines. Je bent een echte puzzelaar met een ‘getting things done’ mentaliteit. Je voert je werk uit met minimale (aan)sturing, want we hechten veel waarde aan onze vrijheid en mensgerichte stijl van (samen)werken.

Je voelt je thuis binnen een snelgroeiende, dynamische en lerende startup-omgeving. Het lijkt je een geweldige uitdaging om samen één van de grootste en meest conservatieve industrieën op wereldwijde schaal te transformeren.

 

Ons aanbod
Shypple biedt jou de kans om samen te groeien en samen een geweldig avontuur te beleven in een rol en werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je komt te werken binnen een verfrissende cultuur en een inspirerend team van jonge hoogvliegers waarbinnen we samen gaan voor buitengewoon succes.

Het groeipotentieel binnen Shypple is groot. Je bevindt je in een vernieuwende organisatie waar vooruitgang wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Je denkt actief mee in de doorontwikkeling van de dienstverlening waarbij je kansen creëert voor zowel de organisatie als voor jezelf. Wij investeren doorlopend in het professionaliseren en doorontwikkelen van Sales als afdeling, team en jou als professional. Wij werken hierbinnen samen met vooruitstrevende trainingspartners.

Daarbij horen uiteraard ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, complete secundaire arbeidsvoorwaarden en interessante aanvullingen zoals een nieuwe eigen laptop en een jaarlijks persoonlijk ontwikkelingsbudget. En dit alles binnen een state-of-the-art werkomgeving in het hart van Rotterdam met een zonnig dakterras en een volwaardige in-house gym met kleedruimtes en douches.

 

Interesse? 
Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol ontvangen wij graag je sollicitatie. Ben je (nog) niet overtuigd, bel dan even met Arjan de Jong op 06 2026 4653 om samen te onderzoeken of solliciteren waardevol is.

Solliciteren doe je door je CV in te dienen en enkele vragen te beantwoorden op ons sollicitatieformulier. Een motivatiebrief is niet nodig. Onze sollicitatieprocedure is net als onze werkwijze: doortastend en doelgericht. Op basis van drie gesprekken met verschillende personen binnen Shypple, een online assessment en een meeloopmiddag bepalen we samen binnen twee weken of we een echte match zijn.