Adviseur - Sales

  • Sales & Marketing
  • Rotterdam, Netherlands

Adviseur - Sales

Job description

Shypple zoekt echte ‘Sales Captains’ voor een uitdagend avontuur in onontdekt water.

Shypple zorgt in de conservatieve logistieke sector voor een revolutie door transport eenvoudig te maken. Wij bieden bedrijven een moderne en eenvoudig bruikbare webapplicatie dat real-time zichtbaarheid biedt in elk aspect van de supply chain. Vanuit onze web app kunnen logistieke teams rechtstreeks zendingen voor lucht-, rail- en zeevracht doorzoeken, vergelijken, boeken en volgen. Als ‘digital forwarder’ bieden wij bedrijven een sprong in efficiëntie welke ongekend is binnen de sector. Shypple minimaliseert de traditionele foutmarges en bespaart directe én indirecte kosten binnen het gehele proces.

En dit is niet onopgemerkt gebleven. De (internationale) pers is steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop wij de logistieke sector transformeren (zie bijvoorbeeld Supply Chain MagazineDe Binnenvaartkrant en Payoneer). Onze sterke groei wordt ook onderkend met diverse nominaties waaronder EU-Startups - Dutch Startups to Watch in 2019 en Sprout - Startup van het jaar en meest recentelijk zijn wij verkozen tot Sprout - Startup van het jaar.


Jouw rol

In een gedreven salesteam, en in nauwe samenwerking met Operations en Product Development, adviseer en overtuig jij organisaties van de ‘Shypple way’ aan de frontlinie.

Als adviseur van Shypple ben je geen recht toe - recht aan verkoper, maar een pionierende gesprekspartner op niveau die samen met potentiële klanten de volledige supply chain kan doorgronden en de diverse stakeholders - logistiek, procurement, directie - op een adviserende wijze overtuigt van onze meerwaarde.

Je genereert, ontvangt en volgt leads op, je zorgt voor (demo) afspraken en je bezoekt de bedrijven om de unieke dienstverlening van Shypple op een hoogwaardige wijze te introduceren. Hierbij wordt je maximaal gefaciliteerd en ondersteund door professionele sales en marketing tools. Jij weet de deal te sluiten en zorgt samen met het Operations team voor een excellente onboarding. Je monitort en begeleidt de opstartfase van de samenwerking zodat alles perfect loopt, waarna je de dagelijkse operationele samenwerking overdraagt aan Operations. Aan de hand van een doordachte klantsucces-strategie ontwikkel je vervolgens de relatie met de klant naar het optimale niveau en zorgen we gezamenlijk als organisatie voor zeer tevreden klanten.

Requirements

De ideale kandidaat  

Je hebt verkoop/sales ervaring binnen de logistieke sector. Je weet je goed te verhouden tot verschillende organisaties en gesprekspartners. Idealiter heb je al ervaring met adviserend verkopen, maar dit is geen must. Je hebt affiniteit met en gevoel voor de digitale wereld. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op zakelijk niveau, zowel mondeling als schriftelijk.

Als persoon ben je professioneel, authentiek, resultaatgedreven en neem je eigenaarschap in alles wat je doet. Je bent van nature zelfgemotiveerd, je stelt de juiste prioriteiten en je voert je werk uit met minimale (aan)sturing. We staan altijd voor elkaar klaar om te ondersteunen en te helpen en hechten daarbij veel waarde aan onze mensgerichte en KPI-gestuurde stijl van werken.


Je voelt je thuis binnen een groeiende, dynamische en lerende startup-omgeving. Het lijkt je een geweldige uitdaging om samen één van de grootste en meest conservatieve industrieën op wereldwijde schaal te transformeren.

 

Ons aanbod
Shypple biedt jou de kans om samen te groeien en samen een geweldig avontuur te beleven in een rol en werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je komt te werken binnen een inspirerend team van jonge hoogvliegers waarbinnen we samen gaan voor buitengewoon succes.

Het groeipotentieel binnen Shypple is groot. Je bevindt je in een vernieuwende organisatie waar vooruitgang wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Je denkt actief mee in de doorontwikkeling van de dienstverlening waarbij je kansen creëert voor zowel de organisatie als voor jezelf. Wij investeren doorlopend in het professionaliseren en doorontwikkelen van Sales als afdeling, team en jou als adviseur. Wij werken hierbinnen samen met vooruitstrevende trainingspartners.

Daarbij horen uiteraard ook aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, complete secundaire arbeidsvoorwaarden en interessante aanvullingen zoals een eigen laptop, telefoon en een persoonlijk ontwikkelingsbudget. En dit alles binnen een state-of-the-art werkomgeving in het hart van Rotterdam met een zonnig dakterras en een in-house gym met kleedruimtes en douches.


Interesse?
Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol ontvangen wij graag je sollicitatie. Ben je (nog) niet overtuigd, bel dan even met Arjan de Jong op 06 2026 4653 om samen te onderzoeken of solliciteren waardevol is.

Solliciteren doe je door je CV in te dienen en enkele vragen te beantwoorden op ons sollicitatieformulier. Een motivatiebrief is niet nodig. Onze sollicitatieprocedure is net als onze werkwijze: doortastend en doelgericht. Op basis van drie gesprekken met verschillende personen binnen Shypple, een online assessment en een meeloopdag bepalen we samen of we een echte match zijn.